Kommunikationsmöjligheter

Jämför man med förr kan man hitta tusen anledningar till att samhället är bättre idag. Idag finns stora kommunikationsmöjligheter som mobiltelefoner, internet, sociala medier och bloggar, dvs. en modern revolution i hur man kan kommunicera med varandra. Men å andra sidan kan man säga att förr var också en revolution mot hur det var innan då med, eftersom tekniken går framåt hela tiden. Men ska man vara ärlig så kan man idag säga att det finns en oerhört större mängd sätt att kommunicera på och det är något som väldigt många använder sig av.

Från början tog få notis om möjligheten att skicka textmeddelanden på max 160 tecken. Men 1996 kom kontantkorten och plötsligt började tonåringar driva på utvecklingen.

Gratisfunktioner

Trots att man kan kommunicera så bra idag kan det ibland bli dyrt att exempelvis ringa och SMS:a från sin mobiltelefon. Om man har kontantkortstelefon kan man styra det ganska bra själv genom att man bara ökar på sin summa när det börjar ta slut, medan om man har abonnemang kan man inte ta reda på hur mycket man spenderat förrän räkningen kommer. Om man inte har råd att använda sin telefon på rätt sätt kan man alltid ansöka på olika hemsidor om att få skicka SMS via datorn istället och på så sätt spara pengar. Exempel på sådan tjänst är sms tjänster från Jojka.