Lösningar utöver det vanliga

Att lösa problem, både stora och små, verkar vara en del av mänskligheten. Det kan vara alltifrån små problem i vardagen till större problem, där lösningarna har gjort att människor har kunnat ta stora kliv framåt i utvecklingen.  Olika grupper i samhället uppskattar förmodligen olika typer av lösningar, speciellt idag då de nya tekniska lösningarna oftast påverkar mindre grupper mer än hela mänskligheten. Team och projektgrupper i arbetslivet lovordar de lösningar som Projectplace skapat, som gör att man mer gränsfritt kan arbeta i projekt på jobbet. Andra grupper kan uppskatta och lovordna en ny mobiltelefon, som man anser löser många av deras problem i vardagen.

När helt vanliga personer, får tycka till om de bästa uppfinningarna i världen, som man kan läsa om här i SvD, är det bland annat dammsugaren, kylskåpet och vaccinet som nämns bland de hundra mest uppskattade. Att så är fallet är inte konstigt. En del av dem har faktiskt räddat liv medan andra har gjort livet och vardagen betydligt enklare.

Alla smart lösningar leder dock inte till smarta resultat. Ibland är de några av de mest genomtänkta lösningarna helt enkelt bara till för att roa. Videon är nedan, är ett typiskt exempel på när utförandet och vägen till målet, är det mest intressanta.