Modern och enkel shopping tack vare webbutik

803165-special-pc-keyboard-shopping-cartOm det är någon bransch som under de senaste åren blomstrat så det står härliga till så är det e-handeln och nu hakar även matbutikerna på trenden med att tillhandahålla sina kunder med tjänsten om att shoppa sin mat online.

Att man kan shoppa sina kläder och skor på nätet är ingen nyhet. Men något som kommit att slå igenom stort och är att även handla sin mat online och först ut var .se butikerna men nu följer även de större matvarukedjorna med i trenden. Till exempel skriver tidningen mvt.se en artikel om hur Östergötland är först i landet att lansera en sprillans ny onlinebutik för en av de större matvarubutikerna. Men det är inte bara matbutikerna som ger sig ut på nätet. Tack vare diverse bytessajter skriver Gefle Dagblad om hur Gävleborgarna annonserade och sålde för hela 6,9 miljarder kronor på nätet under 2014 – vilket dessutom är mer miljövänligt än vad vanlig shopping är då detta innebär en klimatbesparing på omkring 1,6 miljoner ton växthusgaser som annars flödar när vi rör oss från butik till butik och ströshoppar.

Ge sig in i e-handeln

På Starweb kan man snabbt och enkelt skapa sig en snygg butik med rätt layout och smarta funktioner som underlättar för besökaren på webbsidan. Men enligt en artikel i SvD ska man inte tro att det räcker med att skapa sig en trovärdig sajt – det gäller även att hålla huvudet på skaft och vara noga med att den produkt man väljer att sälja är attraktivt på marknaden. Exempelvis skriver lokaltidningen.se om hur två systrar lite skämtsamt pratade om hur man borde köpa billiga jeans på loppis och fräscha till dem en aning för att sedan sälja dem vidare just via en webbshop – vilket inom kort blev en verklighet. Dock säger även systrarna till tidningen att de inte riktigt räknat med hur mycket arbete det ligger bakom att driva en nätbaserad butik för att gå med vinst. Till exempel hade de inte haft i åtanke hur mycket administration en webbshop faktiskt kräver för förutom en bra produkt behöver man även ta med marknadsföring och en unik nisch i beräkningen – men än så länge tycks deras butik gå framåt. Så om man funderar på att hitta sig en hobby utanför sin dagliga verksamhet kan det vara en god idé att pröva på att starta upp sin alldeles egna webbshop – kom bara ihåg att det kräver tid och god energi.