Smartphonen förändrar vårt sätt att leva

Minns ni dödtiden? Tiden då vi inte hade någonting att göra? Tiden innan vi alla gick runt med en smartphone i hösta hugg redo att använda. Inte? Nej, det var en tid då vi använde våra mobiler till att ringa med, att skicka sms och att spela Snake. Kommer ni ihåg Snake? Den lilla masken som inte fick nudda väggarna? Nu, nu använder vi mobilen för att betala räkningar, Twittrar om att vi sitter på en svettig buss och spelar både det ena och det andra spelet om vi inte läser dagens nyheter. Och skulle vi tappa vår mobil så den gick sönder eller fick en repa på displayen, kanske inte hela världen skulle gå under – men i alla fall vår egen. Som tur är så blir bara mobilerna bättre och med det även alla tjänster runt omkring som gör att du snabbt kan få din telefon lagad igen. Klicka här för att komma till räddningen.

De smarta telefonerna

Vi lever mer intensivt. Utan paus och med nästan inget privatliv – eller, vi har ett privatliv fast som vi gärna inte håller så privat. Under årets första kvartal gjorde mobiljätten Samsung en vinst på 42 miljarder svenska kronor. Vilket säger en hel del om denna industri.

Samsung levererade 70 miljoner smartphones under årets första kvartal, beräknar analytiker. Företaget lämnar själv inga sådana uppgifter. Företagets rapport står i skarp kontrast med konkurrenten Apples kvartalsrapport tidigare i veckan, då man för första gången på tio år redovisade en minskad vinst. (läs mer här)

Ja, telefonerna har fått oss att förändra våra liv, men hade vi inte gillat denna förändring så är det ingen som tvingar en att inte gå tillbaka till Nokia 3310