Som LinkedIn fast för bostäder

Mycket är det som händer på nätet. Ja, allt anser man ska finans där och för inte så länge sedan vad Hemnet i oslagbart överläge när det kommer till bostadsmarknaden. Nu ser det dock ut som om sajten kan få en konkurrent vid namn Qribly.

4267881-till-saluOm man skulle fråga om det är någon som aldrig varit inne på Blocken så skulle man nog inte ens få se en enda hand i luften. Då det är lika vanligt att besöka Blocket som att besöka en nyhetssajt, i alla fall om man är i köpartagen. Nu har dock den stora jätten fått konkurrens. Många kallar tjänsten för LinkedIn fast för bostäder och vad denna tjänst ämnar göra är att just sänka tröskeln ännu mer från bostadsköp till försäljning och öka antalet bostadstransaktioner skriver tidningen Ekuriren där även Eskilstuna är första orten att ingå i Sverige. Resumé skriver att man med denna tjänst gör data mer tillgänglig för bostadsköpare, som annars bara banker brukar ha tillgång till. Och Viggo Cavling som tidigare jobbat som chefredaktör på tidningen Resumé som nu skriver artiklar för Dagens media skriver att detta kommer att revolutionera bostadsletandet och den digitala revolutionen kommer att nu slå hårt mot mäklarna.

Att tänka på

Är du sugen på ett nytt hem kan det vara värt att innan du börjar gå på visningar att redan ha ett lånelöfte för att processen ska gå snabbare samt för att du ska bli mer attraktiv på marknaden. På Advisa.se kan du få hjälp med att pressa de olika bankerna till att ge dig bästa möjliga lånet, vilket inte är fy skam. Tänk på detta innan kontraktet skrivs på:

  • Träffa gärna din bank i ett personligt möte för att få det bästa avtalet som kan tänkas ge.
  • Handlar det om en lägenhet så tänk på att när pappret väl är påskrivet, men transaktioner och liknande inte är klara så är det försent för att dra sig ur. Skulle du dock göra det är du skyldig till att betala mellanskillnaden om lägenheten sedan blir såld till ett mindre pris.
  • Ta med dig en kunnig person på visning som vet vad man både ska kolla efter men även fråga om.