Undermedvetet beroende av nätet

Idag använder i princip alla internet flera gånger varje dag. För många behövs det till och med hela dagarna i arbetet eller studierna. Ja, vi är idag helt klart beroende av internet och utan denna fantastiska uppfinning hade vi knappast kommit så långt i utvecklingen som vi har gjort. Den hjälp som alla webbaserade tjänster ger oss är idag något vi mer eller mindre tar för givet. Idag behöver vi nästan inte lägga något på minnet. Olika appar och tjänster kommer hålla koll på sakerna åt oss. Hur detta kommer påverka vår hjärnkapacitet och vårt minne i längden är det än så länge ingen som vet. Och det kanske är lika bra det.
 
Man med surfplatta

Tjänsterna som hjälper oss

Varje dag använder majoriteten av oss Google för att hitta de sidor eller tjänster vi behöver. Vi behöver inte ens komma ihåg en URL till företaget vi vill besöka. Google kommer hitta det åt oss ändå. Komma ihåg buss- och tågtider är inte heller något vi längre behöver göra. Genom att gå in på SL.se så får, i alla fall boende i Stockholm, alla önskade tider, avgångar och tidtabeller vi vill ha.

När man behövde anlita hantverkare, städfirma eller annan hjälp fick man förr i tiden antingen sätta sig ner med telefonkatalogen och leta efter relevanta företag i ens närhet. Sedan fick man ringa dem en och en, förklara sitt ärende, samt be om offert. Idag skriver vi enkelt in, endast en gång, vad vi vill ha hjälp med. En tjänst som Offerta hjälper oss då att hitta bra företag i närheten och ber sedan dessa företag kontakta oss med prisuppgifter etcetera. Så då är det bara för oss att välja och vraka. Läs mer om denna fantastiska tjänst.

Ja, antalet bra tjänster på nätet är nästan oändliga och omöjliga att räkna. Vissa använder vi varje dag utan att knappt tänka på det. Andra tjänster är sådana som man har användning för lite då och då men som, när de väl behövs, gör underverk i vår vardag.